English پیوندها RSS آرشيو نقشه سايت تماس با ما


Contact ABOUT









kerman.jpg


mah-tab1.jpg


sadra1.jpg

نسخه چاپی
مديرعامل مديريت شبكه برق خبرداد:
احتمال عدم راه‌اندازي بورس برق در سال جاري

hojat.jpg

مديرعامل شركت مديريت شبكه‌ي برق ايران گفت: اگرچه قول داده‌ايم امسال بورس برق راه‌اندازي شود، ولي به علت خشكسالي شايد نتوانيم امسال آن را راه‌اندازي كنيم.

به گزارش ايران پترونت، مسعود حجت با اشاره به اين‌كه امسال حدود 3 هزار مگاوات كمبود توليد در نيروگاه‌هاي برق آبي داريم، خاطرنشان كرد: بازار زماني معني پيدا مي‌كند كه عرضه بيش از مصرف باشد و اگر عرضه با مصرف برابر يا كمتر باشد، سيستم جيره‌بندي است و ديگر رقابتي وجود ندارد.
وي تاكيد كرد: وقتي يك بازار مي‌تواند به صورت واقعي و رقابتي فعاليت كند كه ميزان عرضه حدود 25 درصد بيشتر از تقاضا باشد كه در اين صورت شركت هاي وابسته به صنعت برق به عنوان بازيگران اصلي با يكديگر رقابت كرده، اما اگر عرضه از تقاضا بيشتر يا برابر باشد، ديگر رقابتي در كار نخواهد بود.
حجت با اشاره به اين‌كه در بازار رقابتي، برق مطلوب‌تر با قيمت مناسب‌تر متقاضيان بيشتري خواهد داشت، گفت: امسال حدود 10 نيروگاه‌ به بخش خصوصي فروخته خواهد شد، ولي تا آن زمان رقابت بين نيروگاه‌هايي كه به نوعي به دولت وابسته هستند، مي‌تواند وجود داشته باشد. وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر خريد برق از نيروگاه‌ها به صورت رقابتي است و نيروگاه‌هايي كه تحت پوشش شركت توانير هستند، با هم رقابت كرده و برخي از صحنه‌ي رقابت حذف مي‌شوند.
مديرعامل شركت مديريت شبكه‌ي برق ايران تصريح كرد: شركت‌هاي برق‌هاي منطقه‌اي، شركت‌هاي توزيع و امثال آن‌ها در حال حاضر براي خريد يا فروش برق مجبور هستند كه به بازار برق مراجعه كنند و نمي‌توانند با اختيار خودشان فروشندگان يا مشتريان را انتخاب كنند و فروشندگان برق نيز 72 ساعت پيش قيمت خود را اعلام كرده و ما براساس نياز خود از قيمت حداقل شروع كرده و فروشندگان را انتخاب مي‌كنيم كه در اين بين يك يا چند فروشنده انتخاب نمي‌شوند و در نتيجه رقابتي بين فروشندگان وجود ندارد.
او در ادامه گفت: فروش برق به مصرف‌كنندگان هنوز رقابتي نبوده، ولي به زودي اعمال خواهد شد و هر كس قيمت بالاتري بخرد به او مي‌فروشيم. در اين صورت آنهايي كه برق را با قيمت بالاتري مي‌خرند، آن را زودتر دريافت مي‌كنند و آن‌هايي كه با قيمت پايين‌تري مي‌خواهند برق بخرند، نمي‌توانند برق دريافت كنند و احتمال دارد خاموشي داشته باشند و يا با قيمت‌هاي خيلي زياد برق را از بازار روز دريافت كند.
به گفته‌ي حجت براي اين‌كه شركت‌هاي توزيع در رقابت خريد برق شركت كنند، احتياج به نصب كنتر است و اين كنترهاي جديد ظرف يكسال آينده نصب مي‌شود كه با اين كار اگر تلفات شركت‌هاي توزيع زياد بود، آن‌گاه خودشان متضرر مي‌شوند و اگر تلفاتشان كم بود، از اين راه درآمد بيشتري كسب مي‌كنند.
وي ادامه داد: امسال به علت خشكسالي ما به جاي 5700 مگاواتي كه انتظار داشتيم از نيروگاه‌هاي برق آبي بگيريم، شايد حدود 2 هزار تا 2 هزار و 500 مگاوات برق بتوانيم دريافت كنيم كه اين كمبود هزار مگاواتي پيش‌بيني نشده و ناخواسته بود.
او به نشريه صنعت برق تصريح كرد: بخش عمده‌ي اين كمبود با توليد اضافي واحدهاي حرارتي و مديريت قابل جبران و مابقي آن نيز با همكاري مشتركان برق قابل مديريت است. در واقع اين خشكسالي غير عادي و فراتر از پيش‌بيني‌هاي ما بود كه مسوولان كشور و شركت‌ توانير ستاد بحران مختلفي را براي آن تشكيل داده‌اند كه شركت مديريت مصرف برق نيز عضو آن است.
وي درباره وضعيت تبادل برق با كشورهاي هسايه خاطرنشان كرد: ايران از نظر جغرافيايي در مسيري قرار دارد كه بسياري از خطوط انرژي منطقه از كشور ما مي‌گذرد و مسائل سياسي در دنيا باعث مي‌شود كه مسيرهاي ديگري را به اجبار مي‌خواهند جايگزين كنند، اما نمي‌توانند منكر امتياز طبيعي عبور خطوط انرژي از ايران بشوند.
او گفت: اين موضوع يك حق طبيعي براي ايران ايجاد كرده است تا مركز كنترل توزيع راهبردي برق منطقه باشد. ما سعي مي‌كنيم اين حق طبيعي خود را حفظ كنيم. در بحث تبادل با كشور همسايه نيز بايد گفت در چند سال آينده برق مانند اروپا رقابتي خواهد شد.
حجت درباره صادرات به جاي سوخت نيز اظهار كرد: نمي‌توان گفت كه اين ايده منطقي است يا خير و بايد با صادرات برق يا گاز موردي برخورد شود. مثلا در تبادلي كه با عراق انجام مي‌دهيم، به جاي صادرات گاز مي‌توانيم برق صادر كنيم، ولي زماني كه كشورها گاز را براي مصارفي به غير از توليد برق مثل مساله‌ گرمايش، فولادسازي و شيميايي مي‌خواهند، در آن صورت ما بايد گاز صادر كنيم.

یکشنبه ۲۳ تیر ۱۳۸۷ ساعت ۰۹:۳۰
IRAN PETRONET «PETRO ENERGY NEWS NETWORK»