English پیوندها RSS آرشيو نقشه سايت تماس با ما


Contact ABOUT









kerman.jpg


mah-tab1.jpg


sadra1.jpg

نسخه چاپی
با توسعه تمامي فازها تا 7 سال آينده
سالانه 50 ميليارد دلار ارز از پارس جنوبي نصيب كشور مي‌شود

166365_orig.jpg

با بهره‌برداري از همه فازهاي پارس جنوبي در هفت سال آينده، سالانه 50 ميليارد دلار درآمد ارزي از طريق اين ميدان گازي نصيب كشور خواهد شد

به گزارش ایران پترونت به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس، مجموع حجم سرمايه‌گذاري در 18 فاز نخست پارس جنوبي كه قرارداد توسعه آنها منعقد شده و پيمانكاران در حال فعاليت هستند، از سال 78 تا پايان 85 بيش از 12 ميليارد دلار بوده است.
بر اساس این گزارش، ميزان سرمايه‌گذاري پارس جنوبي در سال 86 حدود چهار ميليارد دلار برآورد شده كه بيانگر رشد 48 درصدي نسبت به سال 85 خواهد بود.
بنابراين گزارش، قرار است نتيجه مناقصه فازهاي 19، 20 و 21 بين دو شركت اني ايتاليا و پتروپارس در كمتر از دو ماه آينده نهايي شود. همچنين صلاحيت پيمانكاران فازهاي 22، 23 و 24 در حال بررسي است كه قرار است نتيجه اين مناقصه نيز به زودي نهايي و تكليف همه 24 فاز پارس جنوبي تا پايان امسال مشخص شود.
از سوي ديگر براي اجراي طرح‌هاي توسعه ميدان گازي پارس شمالي و ميادين گلشن و فردوس نيز در سال 85 تفاهم‌نامه اوليه با شركت سينوك چين و همچنين گروه SKS مالزي منعقد شد كه مسوولان براي تبديل به قرارداد شدن اين دو تفاهم نامه در سال 86 ابراز اميدواري كرده‌اند.
اين گزارش مي‌افزايد: در حال حاضر از پنج فاز بهره‌برداري شده در پارس جنوبي روزانه بيش از 125 ميليون متر مكعب گاز استحصال مي‌شود. در اين زمينه برنامه چهار ماهه تعميرات اساسي و وارد كردن دستگاه‌هاي سفارش داده شده به شركت‌هاي خارجي طراحي شده كه براساس آن توليد گاز اين پنج فاز با 12 درصد افزايش به 138 ميليون متر مكعب خواهد رسيد؛ البته تاكنون حدود هشت درصد آن محقق شده است.
همچنين روزانه 200 هزار بشكه ميعانات گازي از مجموع پنج فاز نخست پارس جنوبي برداشت مي‌شود كه پس از افزايش 12 درصدي برنامه به حدود 240 هزار بشكه در روز خواهد رسيد.
در حال حاضر حدود 45 درصد گاز مصرفي كشور از سه پالايشگاه فعال پارس جنوبي تامين مي‌شود. از سوي ديگر با توجه به 13ميليارد تريليون فوت مكعب گاز و 10 ميليارد بشكه ذخيره ميعانات گازي اين ميدان، ارزش اقتصادي هر فاز آن سالانه 2.5 ميليارد دلار برآورد شده كه براي پنج فاز اوليه كه به بهره‌برداري رسيده‌اند، در مجموع پنج ميليارد دلار سرمايه‌گذاري شده و بيش از 16 ميليارد دلار ارزش توليد آنها محاسبه شده است.
در اين خصوص مسوولان شركت ملي نفت پيش‌بيني كرده‌اند كه با بهره‌برداري از همه فازهاي پارس جنوبي در هفت سال آينده سالانه 50 ميليارد دلار درآمد ارزي از طريق ميدان گازي پارس جنوبي نصيب كشور خواهد شد.
اين در حاليست كه از مجموع 3/14 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري انجام شده در صنعت نفت در سال 85، حدود 7/2 ميليارد دلار آن مربوط به پارس جنوبي بوده كه شامل حدود 8/18 درصد آن مي‌شود.


چهارشنبه ۹ خرداد ۱۳۸۶ ساعت ۱۴:۵۳
IRAN PETRONET «PETRO ENERGY NEWS NETWORK»